Kinderkledingbeurs


Alweer sinds 1997 organiseert de VBS samen met een groep enthousiaste vrijwilligsters de 2e hands kinderkledingbeurs in wijkcentrum Stervoorde. In april is er altijd de zomerbeurs en in oktober de winterbeurs. De beurs is in Rijswijk en omstreken zeer bekend geworden en steeds meer mensen komen dan ook langs. De beurs beslaat altijd 2 dagen (een dinsdag en een woensdag). Op de dinsdag is er de gelegenheid om kleding in te komen leveren voor de verkoop. Dit kan altijd van 13:30 tot 16:00 uur en van 19:00 tot 20:30 uur. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden nl:
- in te leveren kleding vanaf maat 86 t/m 186 (of xs/s)
- maximaal in te leveren kleding: 30 stuks per persoon
- de kleding moet schoon, heel en modern zijn
- 2-delige kleding van te voren aan elkaar vastmaken

De kleding wordt in overleg met de medewerksters van de beurs genummerd en geprijsd. De mensen krijgen van hun verkochte kleding weer 70% uitbetaald. De overig 30% wordt gebruikt om de kosten van de beurs te dekken.

Op de woensdag is altijd de verkoopdag van 09:30 tot 14:00 uur. Alle kleding hangt keurig gesorteerd op kledingrekken klaar. De 17 medewerksters proberen die dag alles goed te coördineren. Na afloop van de beurs wordt de overgebleven kleding weer netjes op nummer gesorteerd, zodat iedereen de niet verkochte kleding weer keurig terugkrijgt. Ook kunnen de mensen beslissen de overgebleven kleding te schenken aan het goede doel (Voedselbank Den Haag). Op woensdagmiddag tussen 17:00 en 18:00 kunnen alle mensen langskomen om het geld van de verkochte kleding op te halen.

Inlichtingen:
kinderkledingbeursrijswijk@gmail.com